Gå till innehåll

Köp biljetter

Biobiljetter köper du via länkarna i programmet eller direkt från Svenska Bio.

Du köper enklast dina biljetter till de olika filmerna via länkarna här på vår hemsida. Det går även att köpa biljetter i kassan på alla Svenska Bios och Filmstadens biografer, eller via Filmstadens hemsida. Observera att du måste välja Värnamo som ort för att kunna boka biljetter. Om du inte väljer Värnamo som ort kommer det upp ett meddelande om att det inte finns några tillgängliga biljetter.

Biljetterna kostar 60 kronor styck, men till barnfilmerna kostar biljetterna endast 30 kronor. Undantaget är invigningsfilmen som kostar 120 kr och stumfilmsvisnigen som kostar 240 kr. (För platserna med extra benutrymme tillkommer en kostnad på 20 kronor per biljett).

Spärr i biljettsystemet

Svenska Bios biljettsystem är inte byggt för festivaler, varför det finns en inbyggd säkerhetsspärr som innebär att du på en dag bara kan köpa biljetter till tre olika filmer med samma betalkort. Sedan måste du vänta till nästa dag innan du kan köpa fler biljetter.

Det går däremot utmärkt att 27 mars köpa biljetter till tre filmer och 28 mars köpa till ytterligare tre filmer och så vidare. Du kan även köpa biljetter till tre olika filmer, samtidigt som en vän köper till tre andra filmer. Eller om du själv har två olika betalkort.

Det finns även en begränsning på 8 biljetter per film vid ett köptillfälle. Vill du köpa fler biljetter till samma film måste du göra ett nytt köp.

Om du har några frågor kring detta, mejla filmhistoriska@varnamo.se

Visningarna av journalfilmer, tävlingsfilmerna och föredragen är gratis, så du behöver varken köpa biljett eller förboka plats. Undantagen är Snedtänkt med Kalle Lind och journalfilmsvisningen med Gamla Wernamo, som kräver biljett. Barnaktiviteterna är gratis, med undantag av workshopen med Vandalorums designskola. Platserna till barnaktiviteterna är begränsade och måste förbokas med undantag av öppet hus på Teknikcenter. Se information under respektive programpunkt om hur man anmäler sig.