Gå till innehåll

Se festivalens animerade vinjett!

Nu kan vi äntligen visa den fantastiska vinjett som animationseleverna på Sörängens folkhögskola har gjort för årets festival!

I huvudrollen: stolen Camilla som numera är en del av festivalens logga.

Vid årets Värnamo Filmhistoriska Festival kommer det att visas en vinjett före varje film. Idag onsdag premiärvisas vinjetten på det kulturpolitiska konventet Folk och kultur i Eskilstuna.

Vinjetten är skapad under två intensiva veckor av elever på animationslinjen vid Sörängens folkhögskola i Nässjö. Den sveper över klassiska filmscener och i huvudrollen ses stolen Camilla, som skapades av John Kandell för Värnamoföretaget Källemo och som är en del av festivalens logga. Så här beskriver eleverna själva sin film:

”Stolen är vinjettens huvudperson som vi följer genom olika filmscener. Stolen utgör som karaktär en humoristisk hyllning till filmkonsten samtidigt som den etablerar Värnamo Filmhistoriska festival som dess förespråkare. Genom valet av scener vill vi visa på filmens rika variation som historieförmedlare, identitetsskapare och bärare av drömmar.”

Se vinjetten på startsidan här på vår webbplats.

Fakta/vinjetten Stolen

Producent: Pär Berg.

Projektledare & compositing: Harriet Leander.

Idé, design, animation: Milton Stiernberg Nordlund, Yoel Carracedo Browaldh, Felix Eriksson Chung, Nora Holmstedt, Isabelle Forslund, Emilia Jörheim, Matilda Rippe.

Musik: Johannes Carlsson, Hjo folkhögskola.

Sörängen Animation är en 3-årig yrkesutbildning. Huvudman för Sörängens folkhögskola är Region Jönköpings län.