Gå till innehåll

Mycket mer än bara film

En filmfestival bjuder självklart på massor av bra film, men i årets festivalprogram hittar ni också föredrag för både stora och små.

Vi börjar redan på torsdagen med ett föredrag av Göteborgs Film Festival, tätt följt av tio popkulturella ögonblick i Ingmar Bergmans filmer som hålls av Fredrik Strage, en av festivalens invigningsgäster. Han fortsätter sedan tidigt på fredagsmorgonen med att berätta om sin samling av VHS-filmer från 80-talet, medan du som besökare samtidigt kan avnjuta en god frukost.

Är du intresserad av animerad film ska du inte missa föredraget om lastbilschauffören Börje Windfeldt och hans filmskatt. Och har du varit och sett invigningsfilmen på torsdagen med nykomponerad musik av och med duon YoJuliet bör du inte missa deras samtal på fredagen om hur skapandet av filmmusiken gick till.

Lördagen inleds med ett samtal med vår andra invigningsgäst Inger Nilsson där hon berättar mer om sin karriär. Därefter följer bland annat ett föredarg med fokus på kortfilmer från Sveriges Kortfilmsfestival och på biblioteket blir det Astrid Lindgren-tema med besök av Sagomuseet i Ljungby och Filmbyn i Mariannelund.

Och det här är bara ett urval- det finns mycket mer att lyssna på under hela festivalen. Och Du - det bästa av allt är att nästan alla föredrag är helt GRATIS. (Undantaget är Fredrik Strages föredrag om Bergman på torsdagen.)