Gå till innehåll

Värnamo Filmhistoriska Festival presenterar: Minna Weurlander & Deseo String Quartet

Världspremiär för föreställningen Cinematic Images – en musikalisk kavalkad med några av de största filmkompositörerna.

I samband med Gummifabrikens femårsfirande första helgen i september erbjuder den filmhistoriska staden Värnamo en musikalisk resa genom filmhistorien i sällskap med den hyllade ensemblen Minna Weurlander & Deseo String Quartet.

Accordeonvirtuosen Minna Weurlander och hennes stråkkvartett bjuder på en konsert med musik från filmer som ”Hajen”, ”Twin Peaks”, ”Psycho”, ”En studie i brott (Vertigo)”, ”Den skyddande himlen”, ”The Skin I Live In” och ”Malèna”. Bland kompositörerna märks bland andra Ennio Morricone, Nino Rota, Philip Glass, John Williams, Bernard Herrmann, Angelo Badalamenti, Alberto Iglesias, Ryuichi Sakamoto, Vladimir Martynov och Carlos Gardel.

Det är en mäktig kavalkad av några av de största filmmusikkompositörerna genom tiderna. Musiken har bearbetats för accordeon och stråkkvartett av Minna Weurlander till denna föreställning som har sin premiär i Värnamo.

Konserten äger rum i Auditoriet i Gummifabriken i Värnamo söndagen den 3 september klockan 18.00. Biljetterna är släppta och köps via Gummifabrikens hemsida.