Gå till innehåll

Sverigepremiär i Värnamo för prisbelönad film

Den 31 augusti blir det Sverigepremiär i Värnamo för Axel Danielsons och Maximilien Van Aertrycks hyllade dokumentärfilm ”And the King said, what a Fantastic Machine”, som fick pris på både amerikanska Sundancefestivalen och Berlins filmfestival.

Filmen skildrar hur människans besatthet av att filma och fotografera sin omvärld har förändrat vårt beteende. Från de första fotografierna på 1800-talet till den digitala flodvåg av innehåll som sköljer över oss i sociala medier – idag en algoritmstyrd miljardindustri.

1 september går filmen upp på svenska biografer, men redan 31 augusti kl 18.00 är det Sverigepremiär i Värnamo! Efter filmen blir det frågestund med Axel Danielson, och de som vill förflyttar sig sedan till restaurang Madame för invigningsmingel.

Filmen presenteras av Värnamo Filmhistoriska Festival i samarbete med Plattform Produktion, TriArt Film och Svenska Bio.

Läs mer om filmen och se trailern

Biljetter köper man som vanligt direkt via Svenska Bio.

OBS! Glöm inte att välja Värnamo som ort, annars kommer det att stå att det inte finns några biljetter tillgängliga för det valda datumet.

Foto Axel Danielson: Thomas Dyrholm