Gå till innehåll

Se Ruben Östlunds fina film inför morgondagens premiär!

– Det är en jätteunderhållande, rolig och läskig film och något som ni absolut måste se. Det säger regissören Ruben Östlund om dokumentärfilmen ”And the King said, what a fantastic Machine” som har Sverigepremiär i Värnamo imorgon torsdag 31 augusti kl 18. Du kan se hela hans inspelade introduktion till filmen redan nu via länken nedan.

Axel Danielsons och Maximilien Van Aertrycks film har prisats på bland annat amerikanska Sundancefestivalen och Berlins filmfestivalen. På fredag går filmen upp på svenska biografer, men redan dagen innan visas den alltså i Biostadens stora salong i Gummifabriken i Värnamo.

Regissören Axel Danielson är på plats vid premiären och säger så här om filmen:

– Man kastas mellan scener och bilder från de tvåhundra åren vi haft möjlighet att spara den fotografiska bilden. Mellan Leni Riefenstahl till Bergen Belsen, till taken på Dubais skyskrapor till lifestreamers omringade av poliser. Från byar på Papua Guinea där invånarna ser sig själva på bild för första gången till tv-chefer som berättar att allt handlar om att sälja tittarna till Coca-Cola som tillgänglig hjärntid. Både skratt och skrattet i halsen utlovas!

Premiärvisningen inleds med en inspelad introduktion med Ruben Östlund. Efter filmen blir det frågestund med Axel Danielson och därefter mingel på Madame för de som önskar.

Filmen presenteras av Värnamo Filmhistoriska Festival i samarbete med Plattform Produktion, TriArt Film och Svenska Bio.

Premiären är en del av Gummifabrikens femårsjubileum, som avslutas med världspremiären för den filmmusikaliska konserten ”Cinematic Images” med Minna Weurlander & Deseo String Quartet på söndag kl 18.