Gå till innehåll

Puss hej då – filmvisning och regissörsbesök

Visning av hyllad dokumentär om föräldraskap, separation och relationer. Regissören Annika Fredriksson från Värnamo introducerar och svarar på frågor.

Två systrar i olika städer ringer till varandra. Annika är mitt uppe i planeringen av sitt bröllop, Sandra har precis blivit lämnad av Filip, pappan till sin tre veckor gamla bäbis.  När Annika börjar spela in deras intima samtal, bjuds tittaren in till Sandras verklighet som rämnar i realtid. Sandras situation får Annika att börja fundera över sin egen relation. Hur undviker man att familjeprojekt blir början till slutet? Och Filip, varför gjorde han som han gjorde? Bilden vidgas när vi får ta del hans känsla av otillräcklighet och vilsenhet som pappa.  Filmen vänder och vrider på våra förväntningar och föreställningar, alltmedan Sandras liv byggs upp på nytt.  Puss hej då både upprör, förvånar och ger hopp i en laddad upplevelse från början till slut. En film för alla som är föräldrar, funderat på att bli det eller känner någon som är det. Eller för alla som någon gång känt att relationer inte är helt lätta att navigera i. 

Puss hejdå hade festivalpremiär på Göteborg Film Festival i år där den vann Angelopriset och visades även på Tempo. I december går den upp på svenska biografer.

Se filmens trailer.

Filmen är 73 minuter lång. Efter filmen blir det frågestund med regissören Annika Fredriksson, född och uppvuxen i Värnamo.

Filmen visas både kl 16.30 och kl. 19.00 tisdagen den 12 december, samt vid ytterligare minst sex tillfällen på ordinarie repertoar. Annika Fredriksson är dock bara på plats i samband med tisdagens visningar.

Biljetter: 100 kronor i Biostadens kassa eller via Svenska Bios hemsida och Filmstadens app (välj Värnamo som ort och se även till att välja rätt dag och datum i menyn).