Gå till innehåll

Vi visar film på Asecs köpcentrum under den nationella filmveckan för barn och unga

Nästa vecka äger den årliga nationella filmveckan för barn och unga rum och vi visar film på Asecs köpcentrum i Jönköping.

Barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF arrangerar årligen en nationell filmvecka för barn och unga med filmvisningar av olika slag runt om i Sverige.

Värnamo Filmhistoriska Festival har i år fått möjlighet att visa film på Asecs köpcentrum i Jönköping i två mobila hus som påminner om äldre tältbiografer. Här visar vi, förutom årets vinjett, den animerade filmen "Solsting" skapad av Elina Tiensuu, som vann förra årets kortfilmstävling, leranimationen "Vansinnesfärden" skapad av Twin Tales, en kort film om Värnamo - årets kulturkommun skapade av Alin Popescu och en trailer av filmhistoriska filmer från Svenska Filminstitutet. Filmerna rullar non-stop under Asecs öppettider fram till och med den 24 mars.

I kulturarvsnoden på stadsbiblioteket i Värnamo visar vi lokalhistoriska filmer skapade av barn på Kärda skola. I dessa filmer lyfter barnen spännande berättelser från sin hemort och förutom filmerna visas även föremål lånade av Kärdas hembygdsförening. Utställningen och filmerna kan ses under bibliotekets öppettider.