Gå till innehåll

Biljetterna är släppta
- se hela programmet!

Nu kan du köpa biljetter till alla filmer på årets festival!

Vi kan lova att såväl barn som dokumentärfilmsälskare, 80-talsnostalgiker och riktiga cineaster får sitt lystmäte.

Nu har vi släppt biljetter och hela programmet till årets upplaga av Värnamo Filmhistoriska Festival. Närmare 40 olika filmer, regissörssamtal, journalfilmer, föreläsningar, massor av spännande barnaktiviteter och mycket mer!

Bredden är som vanligt stor, men alla filmer som visas är minst 25 år gamla. Här finns svenska klassiker som ”Dollar” med Ingrid Bergman och ”Swing it, magistern!” med Alice Babs. För barnen visas bland annat ”Ronja Rövardotter”, ”Kalle Stropp och Grodan boll” och ”Lotta på Bråkmakaregatan”. 80-talsnostalgikerna får sitt lystmäte med amerikanska storfilmer som ”Blade runner”, ”Gremlins” och ”Flykten från New York”. Stilbildande dokumentärfilmer som ”Den vita sporten”, Vi har vår egen sång” och ”Pica pica” finns också på programmet. Festivalen avslutas med mastodontklassikern ”Borta med vinden” på söndagskvällen.

Billiga biljetter!

Precis som filmerna minner biljettpriserna om svunna tider. Eller vad sägs om ett biljettpris på 60 kronor per film och endast 30 kronor per biljett på barnfilmerna. Undantaget är invigningsfilmen som kostar 120 kronor och stumfilmen Gösta Berlings saga med livemusik som kostar 240 kronor. Förutom filmvisningarna är de flesta aktiviteter gratis, men till visa aktiviteter behöver du boka plats. Läs mer på respektive programpunkt.

Biljetter köper du enklast via vår hemsida, men det går även att köpa biljetter över disk på Biostaden i Gummifabriken (eller på vilken som helst av Svenska Bios eller Filmstadens anläggningar i Sverige).

Spärr i biljettsystemet

Observera att du måste välja Värnamo som ort för att kunna boka biljetter när du slussas vidare till Filmstadens hemsida (om du inte redan har Värnamo förvalt). Om du inte har gjort det kan det komma upp ett meddelande om att det inte finns några föreställningar.

Svenska Bios biljettsystem är inte byggt för festivaler, varför det finns en inbyggd säkerhetsspärr som innebär att du på en och samma dag bara kan köpa biljetter till tre olika filmer med samma betalkort. Det kan du lösa genom att sprida ut köpen över flera dagar eller använda olika betalkort. Du kan köpa max åtta biljetter till samma film per köptillfälle.

Om du har några frågor kring detta, mejla filmhistoriska@varnamo.se