Gå till innehåll

Barnens festival

Massor av film och andra roliga aktiviteter för barn och unga under hela festivalen även i år.

Givetvis visar vi flera barnfilmer under festivalen, som Lotta på Bråkmakargatan, Ronja Rövardotter och Linnea i målarens trädgård bland annat, men utöver filmvisningarna finns det också andra roliga aktiviteter för barn och unga.

Vi börjar redan på torsdagen med en drive-in-bio för barn där barnen får börja med att skapa en egen lådbil med rest- och spillmaterial. Dessutom får man tillverka ett eget körkort, bli fotograferad i sin bil mot en green screen och slutligen sitta i sin bil för att se på film. Drive-in-bion arrangeras av ReMida- ett kreativt återanvändningscenter och biblioteken i Vaggeryd.

Värnamo bibliotek arrangerar en familjefredag med filmvisning för de minsta barnen på fredag förmiddag och på eftermiddagen har Teknikcenter öppet hus med tema rörlig bild för de lite äldre barnen.

På lördag förmiddag flyttar festivalen ut på stan där vi visar gratis film för alla barn i en tältbio vid Rutan, på Flanaden. Och på eftermiddagen blir det workshop med Vandalorums Designskola på biblioteket.

Lördagskvällen avslutas med en drive-in-bio för motorburna ungdomar med A-traktorer och mopedbilar och på söndagen visar vi barnfilmer från tidigt på morgonen till sent på eftermiddagen.

Ni kan se hela programmet för barnens festival här.