Gå till innehåll

Idag börjar festivalen!

Idag torsdag kl 18.30 inviger Lasse Åberg Värnamo Filmhistoriska Festival.

Det finns fortfarande några biljetter kvar till både invigningsfilmen och de flesta av de övriga filmerna, så välkommen att njuta av många fina biostunder!

Efter en tjuvstart med ”Skanör-Falsterbo” och ”And the king said, what a fantastic machine” i eftermiddag, klipper årets invigare Lasse Åberg bandet 18.30 och introducerar invigningsfilmen: Ingmar Bergmans Tystnaden från 1963.

Sedan fortsätter det med fullt program i dagarna fyra. Internationella storfilmer som ”Taxi Driver” och ”Flykten från New York”, blandas med svenska klassiker som Äppelkriget” och ”Ronja Rövardotter”. Det blir epokgörande dokumentärer som ”Den vita sporten” och så fredagskvällen höjdpunkt: stumfilmen ”Gösta Berlings saga” från 1924 med en ung Greta Garbo i en av rollerna, med nykomponerad musik framförd live i salongen av duon YoJuliet och Jonas Jonasson från bob hund.

Gästlistan är diger. Förutom Lasse Åberg (som även medverkar på lördag och introducerar sin film ”Sällskapsresan II – Snowroller från 1985) gästas festivalen av bland andra Pernilla August, Jan Troell, Björn Runge, Tom Alandh och Kalle Lind. Några av programpunkterna är nästan slutsålda, men det finns biljetter kvar till det mesta. Så in och köp biljetter så ses vi i festivalvimlet!

Se hela programmet och köp biljetter.