Gå till innehåll
Äldre svartvit fotografi med en grupp kvinnor som står framför en fastighet.

Extra visningar av Västbo smörklimp

På grund av det stora intresset anordnas fyra extra visningar av filmen ”Västbo smörklimp”, som handlar om Dannäs historia. Visningarna äger rum torsdag 23 maj kl 15.00, 17.00, 19.00 samt 20.30.

Under Värnamo Filmhistoriska Festival visades filmen ”Västbo smörklimp”. Intresset var så stort att många besökare fick vända i dörren. Därför ordnar vi nu fyra extra visningar i Biostaden 3 i Gummifabriken torsdag 23 maj kl 15.00, 17.00, 19.00 samt 20.30.

För att garantera att alla får plats och vid behov sätta in ytterligare en visning, är det obligatorisk platsbokning och vi tar ut en bokningsavgift på 20 kronor. Du bokar enklast via dessa länkar, men det går också bra att boka i Infocenter i Gummifabrikens entré:

FILMVISNING & SAMTAL: VÄSTBO SMÖRKLIMP 15.00 - Gummifabriken

FILMVISNING & SAMTAL: VÄSTBO SMÖRKLIMP 17.00 - Gummifabriken

FILMVISNING & SAMTAL: VÄSTBO SMÖRKLIMP 19.00 - Gummifabriken

FILMVISNING & SAMTAL: VÄSTBO SMÖRKLIMP 20.30 - Gummifabriken

”Västbo smörklimp” är en inspirerande film med minnen från förr, blandat med historiska bilder och filmer från Värnamo kommuns bygd, Dannäs.

Dannäs socken som förr kallades för Västbo smörklimp, var en rik jordbruksmark med närhet till vattnet. Det har funnits ett entreprenörskap som har präglat andan i Dannäs. Här samarbetar människor och kreativiteten flödar.

I framtagandet av den här filmen (på tal om kreativitet) har seniorer i Dannäs träffats och tagit sig an ett gemensamt filmprojekt, filmat med mobilkamera och intervjuat personer som delar med sig av sitt fantastiska yrkesliv och andra livshistorier. Resultatet är härliga minnen från ”Mjölkarundan”, Täckfabriken i Vittaryd, Klöfvers syfabrik, Dannäs säteri och Br. Sands snickeri bland andra. Man upphör inte att förvånas över hur mycket vardagslivet har förändrats från förr.

Filmen Västbo smörklimp är ett resultat av Svea på Stolfabriken, ett tvåårigt projekt i Jönköpings län som finansieras av Allmänna arvsfonden och genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum.