Gå till innehåll

Utställning: Svea på stolfabriken & andra livsberättelser om yrkeslivet

En kavalkad av historia kring arbetslivet i Jönköpings län.

I utställningen i Värnamo kulturarvsnod visar vi hur en tanke från en person kan bli ett helt unikt projekt där seniorer möts, planerar, filmar och intervjuar med hjälp av mobiltelefoner och lite envishet. Gemensamma krafter, en önskan om personlig utveckling och bevarande av historia till kommande generationer har drivit grupperna framåt där resultatet är 11 dokumentärfilmer från 10 av våra kommuner i Jönköpings län. I vårt showroom visas ett urval av filmerna. Bland andra från Vaggeryds kommun med filmen ”Munksjö – bruket som försvann”, Habo ”Från oxarna på mon till sjöfarten på Vättern” och Eksjö ”Minnen från Eksjötrakten”.

Ta med dig en kompis, slå dig ner i fåtöljen och välj en film som du vill se – Du kommer att inse att mycket har förändrats, ibland till det bättre. Eller vad kommer du att tycka?

Svea på Stolfabriken är ett tvåårigt projekt i Jönköpings län som finansieras av Allmänna arvsfonden och genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum.

Utställningen pågår 10-29/4.

Information

Kulturarvsnoden, Stadsbiblioteket, Gummifabriken

Gratis