Gå till innehåll

21 april 15:00 - 16:00

Filmvisning & samtal: Västbo smörklimp

Projektet Svea från stolfabriken presenterar en film om Dannäs - bäddat för historia.

Välkommen till en inspirerande film med minnen från förr, blandat med historiska bilder och filmer från Värnamo kommuns bygd, Dannäs.

Dannäs socken som förr kallades för Västbo smörklimp var en rik jordbruksmark med närhet till vattnet. Det har funnits ett entreprenörskap som har präglat andan i Dannäs. Här samarbetar människor och kreativiteten flödar.

I framtagandet av den här filmen (på tal om kreativitet) har seniorer i Dannäs träffats och tagit sig an ett gemensamt filmprojekt, filmat med mobilkamera och intervjuat personer som delar med sig av sitt fantastiska yrkesliv och andra livshistorier. Resultatet är härliga minnen från ”Mjölkarundan”, Täckfabriken i Vittaryd, Klöfvers syfabrik, Dannäs säteri och Br. Sands snickeri bland andra. Man upphörs inte att förvånas över hur mycket vardagslivet har förändrats från förr.

Filmen Västbo smörklimp är ett resultat genom Svea på Stolfabriken, ett tvåårigt projekt i Jönköpings län som finansieras av Allmänna arvsfonden och genomförs av Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Region Jönköpings län, Jönköpings läns hembygdsförbund och Jönköpings läns museum.

Denna visning är gratis och du behöver inte boka plats.

Information

21 april

15:00 - 16:00

Salong 3, Biostaden, Gummifabriken

Gratis Film