Gå till innehåll

19 april 11:00 - 12:00

Filmvisning: GAZE - nya filmröster

Filmprojektet GAZE visar work-in-progress-filmer.

GAZE - nya filmröster är ett program för att stötta unga eller mindre etablerade filmare från Jönköpings Län in i den svenska filmbranschen. Programmet innehåller både utbildande insatser och stöd i form av medel och handledning för att göra film. Årets upplaga har genomförts inom ramen för Svenska Filminstitutets Talent to Watch. Fyra filmare har deltagit och under denna timme får du se vad de arbetat med under året.

Filmarna är:

Johan BadhMin Företagande Far
Johans far fostrades in i Gnosjöandan under samma tid som många av regionens stora industrier etablerades och växte. Här levde man för att arbeta. I denna kortfilmsdokumentär reflekterar han över hur han byggt upp både hus och ett tidskrävande företag, samt vad man lever för när det är dags att lämna över.

Linn AustliDNA

En essäistisk film där Linn genom abstraktioner, associativa bilder och en poetisk ton ringar in känslor kring ett DNA-test och tankar om arv.

Akiko Ahlstrand – Ufon Mitt Ibland Oss

I den här korta dokumentären följer vi regissörens jakt på de ungdomar som en gång i tiden samlades kring spelmansprofilen och allkonstnären Åke ”Ufo” Gustafsson. Det blir lite saga och en hel del sanning om sökandet efter gemenskap och kulturens läkande kraft.

Alfred Nilsson – Kalla mig Kalle

Karl och Elsa har varit bästa vänner hela livet, men nu är hon på bio med någon annan och det visar sig att hon har ljugit för Karl. En humoristisk och insiktsfull kortfilm om att växa ifrån varandra, pepprad med tillkortakommanden och missförstånd.

Till denna visning behövs ingen biljett.

Information

19 april

11:00 - 12:00

Salong 1, Biostaden, Gummifabriken

Gratis Film